Verschil tussen een vergrootglas en een leesbril

Vergrootglas

De lens van het oog komt overeen met een bolle lens. Het werkt ook op de theorie dat als de objectafstand groter is dan 2 keer de brandpuntsafstand, het werkelijke beeld wordt omgekeerd en geminimaliseerd. De ogen kunnen echter geen objecten in de buurt of objecten op afstand zien door de afstand tot het object of de afstand tot het beeld te veranderen (aangezien de afstand tussen de lens en het netvlies in wezen hetzelfde is). Het werkt door de ciliaire spieren uit te zetten om de kromming van de lens te veranderen om de zelfbrandpuntsafstand aan te passen, wat resulteert in een nauwkeurige weerspiegeling van een afbeelding op het netvlies. Het licht op het netvlies wordt via de zenuwen naar de hersenen gestuurd om te analyseren wat het “object” is.

Normaal gesproken kan de elasticiteit van de ciliaire spieren worden verzwakt als de menselijke lens vezelig wordt en na de leeftijd van 40 wordt het vermogen van de lens om te focussen ook verminderd. Het resultaat is om verre objecten duidelijk te zien, maar dichtbij onscherpe objecten. Dan wordt de oogziekte presbyopie genoemd. Door de condensatie van de positieve meniscus is het dragen van een leesbril complementair en kan het beeld van het object op het netvlies vallen.

Gezichtsveld

Aangezien een vergrootglas in het algemeen geen sterke vergroting nodig heeft om te lezen, zal de lens relatief groot zijn. Hierdoor kunt u een groter gezichtsveld hebben om gemakkelijker te kunnen lezen. Tegenwoordig zijn sommige zelfs rechthoekig ontworpen om het gezichtsveld te vergroten en uitgerust met LED-lampen (LED-vergrootglas, verlicht vergrootglas of verlicht vergrootglas) zodat mensen ook in een donkere omgeving kunnen lezen. De leesbril moet op het gezicht worden gedragen en het gezichtsveld is 2 kleine cirkels en werkt alleen in een lichte omgeving.

3X verlichte handloep

Aanzienlijk verminderde lensdikte leidt tot aanzienlijke besparingen op materiaalkosten. Fresnel-lenzen kunnen het gewicht verminderen, wat de montage- en montagekosten verlaagt. Extreem grote Fresnel-lenzen tot 1000 mm kunnen worden gebruikt om zeer dure conventionele spiegelassemblages in grote optische systemen te vervangen.

Dagelijks gebruik

Vergrootglazen zijn voornamelijk vergrotingsobjecten zodat mensen dingen en kleine lettertypen duidelijker kunnen zien, geen ideaal alternatief voor oogcorrectie. Gewone mensen kunnen kleine dingen zien door een zakvergrootglas, een sleutelhangervergrootglas, een hangend vergrootglas of een Fresnel-lens ter grootte van een kaart. U moet uw oog echter door een optometrist laten onderzoeken voordat u een leesbril draagt, omdat elke oogdioptrie anders is. Het beeld van het object valt dus correct op het netvlies om de intentie om de dingen helder te zien te bereiken. Loepen en leesbrillen zijn bolle lenzen. Als je een gewoon vergrootglas ombouwt tot een leesbril, komt dit overeen met 1000 – 2000 graden (komt overeen met 100 keer de wederzijdse brandpuntsafstand). Het is natuurlijk niet geschikt voor particulieren. Het vervangen van een leesbril door een vergrootglas leidt op den duur tot oogpijn, zwelling en hoofdpijn. Het ernstigste effect is dat het je ogen beschadigt. Daarom moet u uw ogen door een professionele opticien laten onderzoeken voordat u een leesbril draagt. Je kunt het niet dragen zoals je wilt. Vergrootglazen zijn geschikt voor kortdurend gebruik en voor speciale gelegenheden.

Verschil tussen een vergrootglas en een leesbril
Schuiven naar boven