Wat is de beste manier om je tuinbank de winter door te komen?

Tuinstoel

Hoewel veel banken zijn gemaakt van weerbestendige materialen, kun je veel zelf doen om ervoor te zorgen dat ze ook na meerdere winters hun oorspronkelijke glans behouden.

  • Tijd om voor te bereiden: Maak op een mooie herfstdag uw tuinbank winterklaar door deze, afhankelijk van het materiaal, schoon te maken met water, een borstel of een hogedrukreiniger. U kunt oppervlakteactieve of niet-zure oplossingen zoals wrongelzeep door het water mengen.
  • Opbergen: Berg houten banken, tuinbanken van rotan of kunststof altijd op, hetzelfde geldt voor stoffering. De ruimte moet beschermen tegen UV-straling, vocht en vorst en goed geventileerd zijn. Stenen banken of tuinbanken van metaal en polyrattan kunnen de winter ongeschonden doorkomen.
  • Bekleding: Gebruik geen kunststof dekzeilen, omdat de tuinbank voldoende ventilatie nodig heeft om vocht te laten ontsnappen. Dek de tuinmeubelen alleen af ​​als deze droog zijn, zodat er geen schimmel kan ontstaan. Over het algemeen zijn er speciale beschermhoezen voor banken voor winterstalling.
  • Afhalen in het voorjaar: Zodra het weer redelijk mooi weer is, kunt u de tuinmeubelen uitnemen en verzorgen. Grijze houten meubelen kunnen worden geschuurd en opnieuw geglazuurd; voor diepere en roestbevorderende scheuren in metalen banken wordt lakken aanbevolen.

Waar plaats je je tuinbank het beste?

Oriëntatie: Kortom, een tuinbank moet zijn waar u zich het prettigst voelt en waar u zich waarschijnlijk ook zult bevinden. Dit kan een plaats in de schaduw of in de zon zijn of een halfronde bank rond een boom. Vooral stenen banken vereisen een zorgvuldige afweging van hun locatie, omdat ze niet zo flexibel kunnen worden verplaatst als metalen banken of houten banken. Dat laatste kunt u probleemloos uitvoeren bij een bezoek of wanneer u niet in de zon bent.

Privacybescherming: Vraag jezelf af of je veilig wilt zitten, bijvoorbeeld met een haag op de achtergrond of bij bloemenstruiken. Zorg er in ieder geval voor dat vruchtdragende bomen geen vuil in de buurt achterlaten. U kunt ook een gezellige toeschouwerspositie krijgen door de bank te omlijsten met tuinamforen, sculpturen of buxusbomen.

Ondergrond: Houten en rotan banken mogen niet permanent op de weide blijven staan, omdat dit door tijdelijke vochtigheid kan bijdragen aan het rotten van het materiaal. Daarnaast heeft de keuze van het oppervlak een ander effect. Grind zorgt meestal voor de uitstraling van een klein parklandschap.

Wat is de beste manier om je tuinbank de winter door te komen?
Schuiven naar boven